Lifestyle Magazín

Pozoruhodná fakta o těhotenství: Tohle jste zřejmě netušili!

Těhotenství je samo o sobě malým zázrakem. Vždyť skutečnost, že uvnitř člověka roste nový život, je fascinující. Přesto o zrození dítěte víme velmi málo. Mnohé informace jsou zjednodušovány a často i zcela ignorovány. Přitom je tolik zajímavostí, které by mohly změnit váš pohled na věc.

Délka těhotenství není pevně daná

Žena by měla být těhotná devět měsíců. Anebo ne? V rámci moderního lékařství, a to bez ohledu na to, zda je o IVF, nebo přirozené těhotenství, lékaři bedlivě hlídají, aby rodička nepřenášela. Jenomže ve skutečnosti je délka těhotenství individuální. Své o tom věděla Američanka Beulah Hunterová. Dítě se jí narodilo až po 375 dnech. Nevážilo přitom více než čtyři kila.

Miminko má erekci i v děloze

Pochybujete snad o tom, že miminko v děloze není plnohodnotný člověk se vším všudy? Pak byste měli vědět, že chlapečci dosahují erekce i v maminčině břiše. Jev byl dokonce zachycen ultrazvukem.

Čich těhotné ženy je mnohem lepší

Ženy během těhotenství získávají „superschopnost“ v podobě výrazně lepšího čichu. Podle vědců se smysl krátkodobě zlepšuje o cca 80 % oproti normálu. Důvod je prostý – čich může ženě pomoct odhalit potenciální nebezpečí v podobě jedovatých látek rizikových pro plod.

Ženy v těhotenství opravdu září

Proč těhotné ženy působí na okolí pozitivněji než v době, kdy těhotné nejsou? Vysvětlení je nasnadě: díky zvýšenému objemu krve vyzařují více tepelného záření, dochází ke zvýšené aktivitě potních žláz, a navíc se krev se dostává častěji k povrchu těla. Ve výsledku se pokožka jeví lesklejší a vypnutější – působí mladistvým a prozářeným dojmem.

Sledování televize snižuje počet spermií

Poslední zajímavost se sice netýká žen, ovšem bez spermií by nový život nemohl vzniknout. Tušili jste však, že za zvýšeným zájmem o darování spermií může být i nadměrné sledování televize? Dánští vědci zjistili, že jedním z faktorů nedostatku kvalitních spermií je pět a více hodin denně strávených před televizní obrazovkou. A to proto, že muži, kteří takto tráví volný čas, jsou méně aktivní v jiných oblastech.

Zanechte komentář